Corleone bezienswaardigheden

Een reis naar Corleone biedt je een glimp van het verleden van Sicilië. Deze stad, gelegen in de provincie Palermo, was millennia lang het handelscentrum in de regio en de geschiedenis ervan is te zien in de plaatselijke kerken die zijn gebouwd door Normandische veroveraars en Romeinse kolonisten.

De beroemdste inwoner van de stad was een van de meest beruchte gangsters van de 20e eeuw, Salvatore “Toto” Riina, die hier woonde voordat hij de baas werd van de maffia van Palermo. Zijn voormalige woning is nu een museum over het leven in Corleone tijdens zijn tijd.

Genoeg historie om te ervaren wanneer u in Corleone bent! Wij hebben voor jou de belangrijkste Corleone bezienswaardigheden en monumenten op een rijtje gezet!

De beste bezienswaardigheden en monumenten in Corleone

Corleone kerk Corleone natuur

Bezoek het CIDMA anti-maffiamuseum

Het CIDMA, ofwel het anti-maffiamuseum is iets wat je gezien moet hebben tijdens een bezoek aan Corleone. De stad is de thuisbasis van de fictieve familie The Godfather.

Het museum is gevestigd in een oud gebouw dat ooit het huis was van de Siciliaanse maffiabaas Salvatore Riina. Het beschikt over verschillende kunstwerken en multimedia-installaties, evenals interactieve displays over de geschiedenis en de huidige realiteit van de maffiacultuur op Sicilië.  

De Monastero del Santissimo Salvatore

De Monastero del Santissimo Salvatore, is een van de beroemdste religieuzen kerken in Corleone. Het is gelegen op Piazza Mercato en werd gebouwd in 1693. De kerk heeft een interessante mix van barokke architectuur die je kunt zien als je er omheen loopt. Het interieur van deze kerk is veel eenvoudiger dan de buitenkant.

corleone bezienswaardigheden Corleone stad

De Madonna delle Grazie

De Madonna delle Grazie werd gebouwd in de 18e eeuw en is versierd met verschillende kunstwerken, waaronder schilderijen uit de 17e en 18e eeuw. Deze schilderijen zijn gemaakt door anonieme schilders, maar toch prachtig om te zien!

De begraafplaats van Corleone – Cimitero di Corleone

De begraafplaats in Corleone heet Cimitero di Corleone. Het is gelegen in de heuvels van de stad. Bezoekers kunnen de begraafplaats bezoeken om graven te zien van mensen die ooit in het gebied hebben gewoond. De begraafplaats is met name interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Italiaanse cultuur en geschiedenis.

De Chiesa di Santa Rosalia

De Santa Rosalia-kerk is de enige katholieke kerk in Corleone. Het werd gebouwd in de 17e eeuw en werd bekend om zijn nauwe banden met de maffia en is een van de meest iconische plekken in Corleone waardoor het een populaire plek is onder de toeristen die Corleone bezoeken.

Ervaar al het moois wat Corleone te bieden heeft!

U heeft nu de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden van Corleone op een rijtje. U kunt erop uittrekken en ervaar alles zelf ervaren, maar u kunt via deze link ook een dag tour door Corleone boeken!

 

Op reis in Sicilië? Deze artikelen helpen je op weg!

Je weet nu alles over de ‘Corleone bezienswaardigheden’. Benieuwd wat er verder in Sicilie is te doen? Lees dan ook onze andere blogs over Sicilië bezienswaardigheden om je op weg te helpen tijdens je trip over dit prachtige eiland!

Wat te doen in:

 

Bezienswaardigheden:

 

Recente berichten