6x Messina bezienswaardigheden

Messina, ook wel de toegangspoort tot Sicilië genoemd is een eeuwenoude stad die een paar kilometer van het vasteland ligt. De stad stond bol van historische monumenten, helaas zijn veel van deze monumenten verwoest tijdens een aardbeving. Toch is er genoeg te zien en te beleven in Messina!

Wij helpen je in deze blog vooruit door voor jouw de beste Messina bezienswaardigheden op een rijtje gezet!

De haven van Messina

De haven van Messina is een van de grootste en meest natuurlijk gevormde havens van de gehele Middellandse Zee. Genoeg om te doen dus! Wij hebben voor jouw de beste bezienswaardigheden in en rondom de haven van Messina op een rijtje gezet.

De Duomo van Messina

Duomo van Messina

De Duomo van Messina werd in 530 gebouwd en is zelfs eerder gebouwd dan de stad Messina zelf! De Duomo heeft een prachtig plafond dat versierd is met houten balken. Het gebouw is verdeel in drie beuken en achter het altaar is nog een prachtig stuk mozaïek te zien.

De Fontein van Orion

De fontein van Orion is gebouwd in 1547 en is te vinden in het Piazza del Duomo en ligt recht tegenover de klokkentoren van Messina.

Nadat het eerste aquaduct van Messina was gebouwd is de fontein van Orion gebouwd om de bouw van het eerste aquaduct te vieren. De fontein is gebouwd door een leerling van Michelangelo, genaamd Giovanni Angelo Montoroli en is een echt kunstwerk met mooie details!

Het heiligdom van Cristo Re

Heiligdom van Cristo Re

Een prachtig gebouw dat gemaakt is in de barokke stijl dat je niet gemist mag hebben dat is het heiligdom van Cristo Re, gelegen op het houde kasteel van Matagrifone.

Op de toren met acht hoeken hangt de op twee na grootste bel van Italië! Wanneer je voor het heiligdom staat en jezelf omdraait heb je een prachtig uitzicht over Messina.

Regionaal museum van Messina

Regional museum of Messina

Het regionale museum van Messina bestaat uit drie delen:

  • Schildergalerij
  • Beeldhouwcollectie
  • Archeologische sectie

Er zijn tal van hoogtepunten te zien in het museum. Bijvoorbeeld het beeldhouwwerk van Antonello Gagini van St. Antonius of de Polyptychon of Sain Gregory maar de vondsten uit het oude Zancle in de archeologische sectie zijn ook het bezoeken waard wanneer je van archeologie houdt.

De klokkentoren van Messina

De astronomische klok van Messina is gebouwd in 1933 door de Ungerer Company. De torren heeft twee unieke wijzerplaten:

  1. De onderste wijzerplaat is de kalender voor de eeuwen. De buitenste ring draait jaarlijks rond om de dag en de maand aan te geven. Bewegende panelen op de ring geven de feestdagen aan. Een marmeren engel wijst met een pijl de dag aan en het jaartal wordt weergegeven in een diafragma.
  2. De bovenste wijzerplaat is het planetarium. Het toont de baan van de negen planeten van het zonnestelsel rond de zon, in het centrum van de wijzerplaat, bewegend door de tekens van de dierenriem. De planeten zijn evenredig met hun werkelijke afstand tot de zon geplaatst. Boven de wijzerplaten wordt de Maan voorgesteld door een halfgouden, halfzwarte roterende bol, met een diameter van 1,2 m, die de maanfase aangeeft.

Kerk van Annunziata dei Catalani

Annunziata dei Catalani

Dit is de op één na belangrijkste kerk van Messina die de aardbeving die Messina in 1908 trof overleefde. De kerk is gebouwd in de 12de eeuw en is een voorbeeld van de Arabisch-Normandische kunst met Byzantijnse componenten waar gebouwen uit die tijd om bekend staan.

Andere bezienswaardigheden in Messina

Buiten de haven van Messina is er in en rondom de stad nog voldoende te beleven. Breng onder andere een bezoek aan:

  • Het historisch museum Forte Cavalli;
  • Het cultureel centrum Fondazione Horcynus Ora – MACHO;
  • Een wandeling door de Peloritani bergen;
  • of aan de Badiazza of kerk van Santa Maria della Valle.

Ervaar Messina zelf!

Je hebt nu de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden van Messina op een rijtje. Je kan erop uittrekken en alles zelf ervaren, maar je kan via deze link ook een tour door Messina boeken!

 

Op reis in Sicilië? Deze artikelen helpen je op weg!

Je weet nu alles over de ‘Messina bezienswaardigheden’. Benieuwd wat er verder in Sicilie is te doen? Lees dan ook onze andere blogs over Sicilië bezienswaardigheden om je op weg te helpen tijdens je trip over dit prachtige eiland!

Wat te doen in:

 

Bezienswaardigheden:

Recente berichten